Waarom Joomla?

logo joomlaEr bestaat veel software om websites te maken en te beheren.
De verschillen in kosten, mogelijkheden en gebruiksgemak zijn groot.

Waarom dan kiezen voor werken met Joomla?

Kies Joomla als motor van je website

 1. Gemak

  Joomla is een beheersysteem voor websites, een zogenoemd Content Management Systeem oftewel CMS. Met Joomla kun je snel een website opzetten en de inhoud bijwerken, zonder dat je uitgebreide technische kennis nodig hebt. Je kunt eenvoudig zelf tekst, foto’s, muziek of video’s op een Joomla-website plaatsen. En het bewerken van de website kan vanaf elke computer met internetverbinding.
 2. Gratis

  Joomla is gratis en niet verbonden aan een bedrijf. Er verschijnt dan ook geen reclame op je website. Joomla wordt gemaakt door duizenden vrijwilligers over de hele wereld, een idealistische beweging voor gemakkelijke toegang tot internet. Daarvan getuigt ook de naam: joomla is ontleend aan van het Swahili-woord jumla, dat 'alles samen' betekent. Iedereen mag de software zonder licentiekosten gebruiken en verbeteren (open source).
  De aanschaf van Joomla kost je dus niets. En je bent niet gebonden aan een bepaalde websitebouwer. Je kunt terecht bij vele webbureaus met Joomla-kennis, of eventueel zelf het webbeheer overnemen.
 3. Weinig tijd en kosten

  Omdat Joomla gebruiksvriendelijk en gratis is, kost het maken, onderhouden en actualiseren van een website relatief weinig tijd en geld. Dit drukt de kosten van je website. En opnieuw blijkt het grote voordeel van een grote internationale Joomla-gemeenschap. Wereldwijd zijn miljoenen mensen bezig met Joomla, en op allerlei websites wisselen ze ervaringen uit. Ontstaat er een probleem op je website, dan is de kans groot dat de oplossing snel te vinden is.
 4. Betrouwbaar

  Joomla is stabiel en betrouwbaar. Een grote verscheidenheid aan organisaties gebruikt Joomla naar tevredenheid: bedrijven, kranten, webwinkels, overheid, non-profit organisaties, scholen, kerken, kleine zelfstandigen, hobbyisten. En honderdduizenden ontwikkelaars werken vrijwillig aan verbetering van de software. Het gebruiksgemak wordt steeds groter, en de mogelijkheden groeien.
 5. Veel functies

  Joomla dankt zijn populariteit aan de vele mogelijkheden die het biedt. Standaard zijn al vele functies aanwezig, zoals meertaligheid en optimale zichtbaarheid voor zoekmachines (SEO). Bovendien is Joomla gemakkelijk uit te breiden met extra functies. Sommige uitbreidingen kosten (weinig) geld, vele zijn gratis. Voorbeelden zijn: webwinkel, discussieforum, gastenboek, fotogalerij, agenda, nieuwsbrief.
 6. Flexibel

  Tegelijk is Joomla zeer flexibel. Met het systeem kun je een eenvoudige blog maken, maar ook complexe websites. Je kunt tot in detail regelen wat er op de webpagina's te zien is. En ook het uiterlijk kun je tot in detail regelen. Veranderen van de vormgeving is simpel, en je kunt zelfs per pagina kiezen voor een andere vormgeving. Op het internet zijn veel sjablonen (templates) voor de vormgeving te vinden, zowel gratis als betaald.
 7. Meerdere gebruikers

  De webbeheerder kan meerdere gebruikers toegangsrechten geven tot een bepaald onderdeel van de website. Ze kunnen bijvoorbeeld inloggen op de website en zelf artikelen of foto's plaatsen. Of toegang krijgen tot een besloten deel van de website (intranet). En je kunt per gebruiker regelen wat de bevoegdheden zijn.
 8. Meertalig

  Joomla kun je gemakkelijk meertalig maken. Alle instellingen daarvoor zijn aanwezig. Je kunt zo je artikelen in twee of meer talen tonen, bijvoorbeeld in het Nederlands en in het Engels.
 9. Veilig

  Joomla is tegenwoordig uitstekend beveiligd tegen kwaadwillende hackers en spammers. De veiligheidslekken worden snel gedicht, er bestaan speciale uitbreidingen om je Joomla-website veiliger te maken. Al wat nodig is, is regelmatig updaten van het systeem.
 10. Joomla logo

  Joomla versus Wordpress

  Joomla wordt vaak vergeleken met Wordpress, het bekendste gratis CMS. Wordpress is populair omdat het simpeler oogt. Joomla is echter flexibeler en biedt meer standaardfuncties. Nieuwe gebruikers schrikken soms van de vele mogelijkheden die Joomla biedt. Besef dan dat de standaard Joomla-instellingen vaak al prima zijn. Maar wil je de website aanpassen aan je wensen, dan biedt Joomla ruimschoots de gelegenheid.

Informatie over Joomla!

Op internet is erg veel informatie over Joomla! te vinden. Veel informatie is in het Engels, maar ook in het Nederlands is volop informatie te vinden. Hier enkele suggesties.

 

logo joomla